Szafran kurczak i kiełbasa Tamales z kremem kolendry

Szafran kurczak i kiełbasa Tamales z kremem kolendry
Szafran kurczak i kiełbasa Tamales z kremem kolendry jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 12 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, ząbki czosnku, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czerwony chili mostek Tamales z kolendry kwaśną śmietaną, Kurczak tamales z sosem Tomatillo-Cilantro, oraz Chipotle wieprzowe Tamales z Cilantro-Lime Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić łuski kukurydzy w dużej misce; przykryć wodą. Masa łuski w dół z puszki; moczyć 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Osusz łuski.
3
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj kiełbasę na patelni; smażyć 2 protokół lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę, często mieszając. Wymieszać bulion i szafran; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 minuty. Wymieszać z kurczakiem; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
SzafranSzafran
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
7
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Pracując z jedną łuską na raz, umieść około 3 łyżki podstawowego ciasta masy na środku łuski około 1/2 cala od góry łuski; naciśnij ciasto na prostokąt o długości 4 cali i szerokości 3 cali. Łyżka około 1 czubata łyżka mieszanki kurczaka w dół jednej strony ciasta. Korzystając z łuski kukurydzy jako przewodnika, złóż łuskę na tamale, upewniając się, że pokrywasz nadzienie ciastem; złóż jeszcze 1 raz. Złóż dolny koniec łuski pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
TamalesTamales
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
9
Miejsce tamale, szew stronie w dół, na stojaku brojlerów Pan wyłożone wilgotnym ręcznikiem. Powtórz procedurę z pozostałymi łuskami, podstawowym masą i nadzieniem. Przykryj wypełnione tamales innym wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
10
Wlać 2 szklanki gorącej wody w dolnej części patelni brojlerów; top z przygotowanym stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
11
Paruj tamales w temperaturze 450 przez 55 minut, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać głębokość około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12
Niech tamales zostanie 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
13
Aby przygotować śmietanę, połącz kwaśną śmietanę i pozostałe składniki, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
14
Podawać z tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Magazyn