Szafran i czosnek puree ziemniaczane
Szafran i czosnek puree ziemniaczane może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, czosnek, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, Puree Szafranowe, oraz Szafranowo-kukurydziane puree ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki i czosnek umieścić w garnku z osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować ziemniaki do przetargu widelec, o 12 do 15 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i odsączyć.
Włóż ziemniaki z powrotem do garnka i wróć do ognia. Mieszaj ziemniaki, stale, przez 2 do 3 minut, aby odwodnić ziemniaki.
Dodaj masło. Za pomocą ręcznego masher, rozgnieść masło do ziemniaków.
Mleko umieścić w rondlu z szafranem i gotować przez około 5 minut.
Dodaj śmietanę i mleko szafranowe. Ziemniaki nadal powinny być grudkowate. Ziemniaki doprawiamy solą i pieprzem.