Szafran, cukinia i ziołowy kuskus
Szafran, cukinia i ziołowy kuskus wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 1,06 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 218 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz masło, pieprz, cukinia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Cukinia wstążki z szafranem kuskus, Szpinak i kalafior ziołowy kuskus faszerowana cukinia, oraz Szafran Kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj wywar z kurczaka i wyłącz ogień.
Dodać sól, pieprz, kminek, i szafran nici i pozostawić na strome przez co najmniej 15 protokół.
W międzyczasie rozgrzać oliwę z oliwek i roztopić masło na patelni saute.
Dodać cukinię i gotować przez 5 protokół, lub do lekko rumiane. Doprowadzić rosół z kurczaka tylko z powrotem do wrzenia.
Umieścić kuskus w dużej misce i dodać ugotowaną cukinię.
Polej je gorącym wywarem z kurczaka. Przykryj miskę szczelnie folią i pozostaw w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Dodać bazylii i pietruszki. Kuskus i zioła wrzucić widelcem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.