Syrop Klonowy Koreański Kurczak Teriyaki
Przepis syrop klonowy Koreański Kurczak Teriyaki jest gotowy w około 3 godziny i 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 423 kalorie, 28g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz korzeń imbiru, wodę, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Pikantne Pieczone Koreańskie Skrzydełka Z Kurczaka Teriyaki, Kurczak i gofry z syropem klonowym TABASCO, oraz Smażony kurczak i gofry z syropem z masła klonowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sos sojowy, 1 szklankę wody, syrop klonowy, olej sezamowy, czosnek, imbir i pieprz w dużej plastikowej torebce. Odstawić 1/3 szklanki mieszanki.
Umieść kurczaka w torbie, zapieczętuj i marynuj co najmniej 2 godziny w lodówce.
Umieścić ryż w rondlu z 2 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Lekko posmarować naczynie do pieczenia.
Zalać marynatę z worka do rondla i doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać w skrobi kukurydzianej, gotować i mieszać aż zgęstnieje.
Umieść kurczaka w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Fastrygowanie często z zarezerwowanej marynaty 1/3 Puchar, broil 8 minut na stronie, aż soki uruchomić jasne.
Na ugotowanym ryżu ułożyć kurczaka i zalać gotowaną marynatą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.