Syrop Bumbleberry
Syrop z Bumbleberry może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Mieszanka jeżyn, cukru, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto Bumbleberry II, Ciasto Z Bumbleberry, oraz Ciasto Z Bumbleberry.
Instrukcje
Połącz jagody, maliny,jeżyny i sok z cytryny w dużym garnku o dużym dnie.
Dodać 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj delikatnie, aż jagody zmiękną i uwolnią większość soków, około 5 minut.
Przenieść mieszankę jagodową do sitka wyłożonego gazą i umieścić na dużej misce. Pozostawić mieszaninę jagodową do całkowitego spuszczenia, około 2 godzin. Odrzuć ciała stałe i rezerwy płynu jagodowego.
Wymieszać cukier i 2 szklanki wody w średnim, ciężkim dnie garnka. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować, aż mieszanina osiągnie 110°.
Dodaj płyn jagodowy i wróć do wrzenia. Gotować przez 5 minut.
Przecedzić syrop przez sito do dużej miski. Wymieszać z sokiem z cytryny. Syrop można pakować do słoików i przetwarzać w łaźni z gorącą wodą. Konserwowane słoiki będą przechowywać na półce do roku. W przeciwnym razie przechowuj syrop w lodówce do dwóch miesięcy.