Sycące Penne z Wołowiną
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj przepis na treściwe penne z wołowiną. Za 2,28 USD za porcję przepis ten pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 664 kalorie , 43 g białka i 33 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką makaron penne, czosnek, pieprz i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 73% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z pieczarkami i bakłażanem) , Serdeczną zupę wołową i grzybową oraz Serdeczną, Zdrową gulaszową wołowinę .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tymczasem w holenderskim piekarniku gotuj wołowinę na średnim ogniu, aż nie będzie już różowa.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Odcedź. Wymieszaj z przecierem pomidorowym, bulionem, przyprawą włoską, sosem Worcestershire, solą i pieprzem.
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10-15 minut lub do lekkiego zgęstnienia.
Dodaj szpinak i smaż przez 1–2 minuty lub do momentu, aż szpinak zwiędnie.
Odcedź makaron i dodaj do mieszanki wołowej.
Posyp serem; przykryj i gotuj przez 3–4 minuty, aż ser się rozpuści.