Sycąca zupa z grzybów shiitake i miso

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i peskatariańskich do swojej skrzynki z przepisami, zupa z grzybów shiitake i miso może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 156 kalorii . Za 3,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i jest gotowy w około 55 minut . Jest to dość drogi przepis dla fanów japońskiego jedzenia. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka miso, szczypiorku, grzybów shiitake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 68% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują: Sycącą zupę wołową z grzybami , Ciepła sałatkę z komosą ryżową, szpinakiem i grzybami shiitake oraz Sycącą zupę z porów i ziemniaków Yukon Gold .
Instrukcje
W dużym garnku do zupy na średnim ogniu dodaj białą część szczypiorku, imbir, czosnek i olej sezamowy. Gotuj przez 1 minutę i dodaj 8 szklanek wody. Opłucz kombu i dodaj je do garnka razem z płatkami bonito. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut - nie dopuść do wrzenia.
Wyjmij kombu i odłóż na bok.
Dodaj suszone grzyby i miso do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 10–15 minut, aż grzyby będą nawodnione i miękkie.
Dodaj pak choi i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękki, około 10 minut.
Dodaj tofu i gotuj przez kolejne 5 minut. Nałóż do misek i udekoruj odłożonymi zielonymi częściami szczypiorku.