Sycylijskie Ciasto Wielkanocne
Sycylijskie ciasto wielkanocne to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest idealny do Wielkanoc. Jeśli masz vanillan ekstrakt, białka jaj, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Wielkanocne quiche na wielkanocne śniadanie / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, Wielkanocne herbatniki, jak zrobić bez jajek Wielkanocne herbatniki, oraz Sycylijskie Cannoli.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W rondlu zagotować 2 szklanki wody.
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Rodzynki umieścić w małym rondlu i przykryć wrzącą wodą. Gotować na małym ogniu lub 10 protokół.
Zdjąć z ognia, odsączyć i odstawić.
Aby ciasto: w średniej misce, masło śmietankowe i 1/3 szklanki cukru, aż będzie lekkie i puszyste. Ubić 1 żółtko. Mieszaj w mące, aż mieszanina utworzy kulkę. Owiń plastikiem i pozostaw w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
W średnim rondlu połącz ugotowany ryż, mleko, skórkę pomarańczową i 1 łyżkę cukru. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż mieszanina będzie kremowa i gęsta.
Wymieszać z serem ricotta, 3 żółtkami, 1/3 szklanki cukru, gotowanymi rodzynkami i cynamonem. Wymieszać wanilią i wodą z kwiatem pomarańczy.
W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Rozwałkuj 3/4 ciasta na 11-calowe koło i ułóż dno i boki 9-calowej patelni sprężynowej.
Wlać nadzienie do ciasta.
Rozwałkuj pozostałą 1/4 ciasta na 10-calowy okrąg i pokrój w kratowe paski. Criss-poprzeć paski nad nadzieniem. Uszczelnić paski kraty do ciasta dolnej.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez godzinę, lub aż ciasto będzie złociste. Schłodzić w temperaturze pokojowej przez około 5 godzin.