Sycylijski Ser Ricotta Domowej Roboty
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Sycylijski domowy ser Ricotta może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 906 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, gazę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Domowy Meyer cytrynowy ser Ricotta z godzinnego sera, Domowy Ser Ricotta, oraz Domowy Ser Ricotta.
Instrukcje
Wyłożyć duży durszlak lub Sito z 4 warstwami gaznicy. Odstawić.
Rozgrzać mleko, maślankę, śmietanę i sól w dużym, ciężkim, niereaktywnym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu przez pierwsze 10 minut. Kontynuuj ogrzewanie, bez mieszania, aż temperatura osiągnie 190 stopni F.
Wyjąć z ognia i odstawić na 1 godzinę. Mieszanina zostanie rozdzielona na biały twaróg i czystą serwatkę.
Za pomocą łyżki szczelinowej kadzi około 1/4 skrzepu do durszlaka wyłożonego gazą. Zbierz rogi górnej gazowej i zabezpieczyć zamkniętą zapięciem na zamek błyskawiczny. Powtórz z resztą twarogu, gazą i wiązaniami zip. Użyj ostatniego wiązania, aby połączyć wszystkie sery razem. Zawiesić sery na dużej drewnianej łyżce na dużej misce i odcedzić na 2 godziny.
Umieść cztery sery, jeszcze w ściereczce, w misce w lodówce na noc. Rano przeciąć zapięcia i przenieść ser do szczelnego pojemnika.