Swiss Christmas Bread
Szwajcarski chleb świąteczny może być tylko chleb, którego szukasz. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, rodzynki, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Panettone świąteczny chleb do Maszyny do chleba, Szwajcarski Chleb Piwny, oraz Szwajcarski Chleb Serowy.
Instrukcje
W rondlu podgrzać mleko, wodę i masło lub margarynę do ogrzania.
W dużej misce do mieszania, połączyć 2 szklanki mąki, drożdże, 1/4 szklanki cukru, sól, gałka muszkatołowa, Maczuga, i goździki; dobrze wymieszać. Wymieszać z ciepłym mlekiem i jajkiem. Blend z mikserem elektrycznym na małej prędkości do zwilżenia; beat 3 minuty przy średniej prędkości. Ręcznie wymieszaj rodzynki, wiśnie, cytron, orzechy i wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać twarde ciasto.
Wyrobić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne, od 5 do 8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu. Kryć się.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Uformuj okrągły bochenek i umieść w natłuszczonej zapiekance z 2 ćwiartkami. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Wierzch bochenka posmarować roztopionym masłem i lekko posypać 1 łyżeczką cukru.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 40 do 45 minut, aż do głębokiego złotego koloru. Jeśli jest zbyt ciemny, luźno przykryć folią ostatnie 5 do 10 minut pieczenia. Super.