Swiss Christmas Bread

Swiss Christmas Bread
Szwajcarski chleb świąteczny może być tylko chleb, którego szukasz. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, rodzynki, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Panettone świąteczny chleb do Maszyny do chleba, Szwajcarski Chleb Piwny, oraz Szwajcarski Chleb Serowy.

Instrukcje

1
W rondlu podgrzać mleko, wodę i masło lub margarynę do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W dużej misce do mieszania, połączyć 2 szklanki mąki, drożdże, 1/4 szklanki cukru, sól, gałka muszkatołowa, Maczuga, i goździki; dobrze wymieszać. Wymieszać z ciepłym mlekiem i jajkiem. Blend z mikserem elektrycznym na małej prędkości do zwilżenia; beat 3 minuty przy średniej prędkości. Ręcznie wymieszaj rodzynki, wiśnie, cytron, orzechy i wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać twarde ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
RodzynkiRodzynki
CitronCitron
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
MlekoMleko
OrzechyOrzechy
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Wyrobić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne, od 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu. Kryć się.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
6
Rozwal ciasto. Uformuj okrągły bochenek i umieść w natłuszczonej zapiekance z 2 ćwiartkami. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
7
Wierzch bochenka posmarować roztopionym masłem i lekko posypać 1 łyżeczką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
8
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 40 do 45 minut, aż do głębokiego złotego koloru. Jeśli jest zbyt ciemny, luźno przykryć folią ostatnie 5 do 10 minut pieczenia. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn