Suszony dorsz po florenckiej drodze
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj suszonego dorsza po drodze Florentyny. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 17g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 35. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Mieszanka soli, ziemniaków, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sun Suszone Pomidory Kurczak Makaron Florentine, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz.
Instrukcje
Dorsza pokroić na 5 cm kawałki. Osuszyć papierem kuchennym i obustronnie posmarować mąką.Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki, a następnie mąkę. Kawałki dorsza smażyć na dużej patelni nieprzywierającej do lekko złotego koloru. Na koniec smażyć ziemniaki.Odstawić do naczynia z papierem do gotowania, aby nasiąknąć dodatkową oliwą oil.In w międzyczasie, zrobić sos pomidorowy.
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na nieprzywierającej patelni z całym ząbkiem czosnku i drobno posiekaną cebulą.
Dodaj 2 łyżki wody, aby ugotować cebulę: ma być miękka.
Dodać pomidory, pokroić na małe kawałki, doprawić pieprzem i gotować przez co najmniej 15 minut, aż stanie się płynnym, ale gęstym sosem pomidorowym.Włożyć dorsza i ziemniaki do nasmarowanego rondla i przykryć sosem pomidorowym.
Dodaj sól tylko w razie potrzeby, zwykle dorsz jest już solony.Redukować na wolnym ogniu i gotować przez około 5 minut, tak, że wszystkie smaki będą mieszane razem.
Posypać natką pietruszki i podawać na gorąco.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.