Suszone żeberka stojące pieczone z szałwią Jus
Ten przepis służy 10 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 38 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, pieczeń żeberka stojącego, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pieczenie Żeber Stojących, Pieczenie Żeber Stojących, oraz Pieczenie Żeber Stojących dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Usuń plastikowe opakowanie lub papier rzeźniczy z pieczenia.
Umieść stojące żeberko w pozycji pionowej na pół arkusza patelni wyposażonej w stojak. Regał jest niezbędny do drenażu.
Suche ręczniki połóż luźno na pieczeniu. Pomoże to odciągnąć wilgoć z mięsa.
Umieść w lodówce przy wilgotności około 50 do 60 procent i między 34 a 38 stopniami F. możesz zmierzyć oba za pomocą termometru w lodówce. Zmieniaj ręczniki codziennie przez 3 dni.
Umieść 16-calowy Okrągły Azalea Terra cotta sadzarka do zimnego piekarnika. Odwróć sadzarkę, aby stała się pokrywką na kamieniu do pizzy lub dnie sadzarki. Piekarnik powinien być zimny, aby rozpocząć, aby uniknąć pęknięć w kawałkach terakoty. Obróć piekarnik do 250 stopni F.
Wyjąć pieczeń z lodówki i natrzeć olejem rzepakowym. Pamiętaj, aby pocierać kości olejem, jak również. Gdy pieczeń jest całkowicie pokryta olejem przykryć pieczeń z koszerną solą, około pół łyżeczki na kość. Następnie natrzyj świeżo zmielonym pieprzem, aby pokryć powierzchnię.
Ułożyć pieczeń na szklanym naczyniu piekarniczym nieco mniejszym niż długość pieczenia. To złapie kapiele potrzebne do sosu. Na koniec umieść termometr sondy w środku pieczenia i ustaw na 118 stopni.
Umieść pieczeń i naczynie do pieczenia na kamieniu do pizzy, przykryj garnkiem z terakoty i wróć do piekarnika. Obróć piekarnik do 200 stopni F i piecz do osiągnięcia temperatury wewnętrznej.
Wyjąć pieczeń i włączyć piekarnik do 500 stopni F.
Zdejmij pokrywę z terakoty i odzyskaj ją za pomocą wytrzymałej folii. Pozostawić pieczeń do spoczynku, aż do osiągnięcia temperatury wewnętrznej 130 stopni F.
Umieść pieczeń z powrotem do rozgrzanego piekarnika 500 stopni F przez około 10 minut lub do momentu osiągnięcia pożądanej skorupy.
Wyjąć i przenieść pieczeń do deski do krojenia. Przechowywać przykryte folią, aż będą gotowe do podania.
Odtłuścić soki w szklanej patelni.
Umieść patelnię na małym ogniu i rozpal 1 szklanką wody.
Dodać wino i zmniejszyć o połowę.
Zwiń liście szałwii między palcami, aby uwolnić smaki i aromat.
Dodać do sosu i gotować przez 1 minutę. Odcedzić i podawać z boku.