Suszone na słońcu pomidory i czosnek-Crusted Rack of Lamb
Suszone na słońcu pomidory i czosnek-Crusted Rack z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.39 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 414 kalorii, 29g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, oliwa z oliwek, gałązki rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Czosnek-rozmaryn-chrupiący stelaż jagnięcy, Garlic-Crusted pieczeń stelaż z jagnięciny, oraz Garlic-Crusted pieczeń stelaż z jagnięciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść 1/4 szklanki oleju pomidorowego, czosnku i szalotki w małym naczyniu do pieczenia; posypać solą i pieprzem i przykryć folią.
Piec, aż czosnek będzie miękki, o 45 protokół.
Przenieść mieszaninę czosnku do procesora.
Dodaj pomidory i oregano. Zmiksować do momentu, aż utworzy się pasta. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej.
Przełożyć do miski, przykryć i schłodzić.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i rozmaryn na patelni.
Saute aż czosnek brązowieje, o 5 protokół. Odrzuć czosnek i rozmaryn.
Jagnięcinę posypać ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Dodaj 1 stojak na patelni, zaokrąglony bok w dół. Sear aż złoty kolor, o 5 minut.
Przenieś stojak na dużą blachę do pieczenia, zaokrągloną bokiem do góry. Powtórz z pozostałym stojakiem jagnięcym.
Rozgrzej piekarnik do 232°. piecz jagnięcinę 18 minut.
Rozprowadzić 1/3 szklanki pasty pomidorowo-czosnkowej cienko na całej górze każdego. Powrót do piekarnika i piec, aż termometr włożony do centrum rejestry 57°, o 3 minuty dłużej.
Niech jagnięcina odpocząć 10 minut.
Pokroić między kośćmi w pojedyncze kotlety i podawać.
Owoce czarnej wiśni i lekko pikantne wykończenie są miłym dodatkiem do jagnięciny garlicky. Try Alpha Estate 2005 Xiñómavro (Grecja, 36 Dolarów).