Suszone-borowikowo-grzybowe Risotto z kozim serem
Przepis suszone-borowikowo-grzybowe Risotto z kozim serem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 4,37 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 21g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, czas, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto z grzybami, rozmarynem i kozim serem, Risotto Z Borowikami, oraz Risotto Z Borowikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Suszone grzyby umieść w średniej misce i zalej je gorącą wodą. Namoczyć, aż zmiękną, o 20 protokół.
Usunąć grzyby, zastrzegając moczenie płynu, i posiekać je. Przecedzić płyn przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem do średniego rondla.
Dodać bulion do patelni i doprowadzić do gotowania.
W średnim garnku rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać posiekane grzyby, ryż i sól i mieszać, aż ryż zacznie się matowe, o 2 protokół.
Dodaj około 1/2 szklanki gotującego się bulionu do ryżu i gotuj, często mieszając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty. Ryż i bulion powinny delikatnie bąbelkować; dostosować ciepło w razie potrzeby. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz i pozwalając ryżu wchłonąć go przed dodaniem następnego 1/2 szklanki. Gotować ryż w ten sposób do miękkości, w sumie 25 do 30 minut. Bulion, który nie został wchłonięty, powinien być zagęszczony przez skrobię z ryżu. Może nie trzeba używać całego płynu, lub może trzeba więcej bulionu lub trochę wody.
Wymieszać z masłem, pieprzem i kozim serem.
Risotto podawać z tartym parmezanem.
Rekomendacja win: toskańskie chardonnays, pełne smaków owoców tropikalnych i obficie oaked, nie są typowo włoskie. Nie ma znaczenia; mają moc i koncentrację, aby stworzyć wspaniałą kombinację tutaj.