Suszona Salsa Chile
Suszona Salsa Chile wymaga około 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu jabłkowego, ząbki czosnku, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Suszona Salsa Chile, Suszona Salsa Chile, oraz Suszona Salsa Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast chiles w dużej ciężkiej patelni overmedium ciepła, aż lekko nadmuchane i lightlydarkened po obu stronach, o 2 protokół.
Wyjąć z patelni; ostudzić.
Dodać czosnek dosamej patelni; gotować, obracając często, aż skórkibrown w miejscach i goździki są miękkie, 10-15minutes.
Chiles łodygi i połówki wzdłuż; wyrzucić nasiona.
Pokroić na kawałki; przenieść dośredniej miski. Przykryć wrzącą wodą; pozostawić do namoczenia, często mieszając, aż zmiękną,25-30 minut.
Odcedzić chiles, rezerwując moczenie cieczy.
Przełożyć chiles, czosnek, 1/2 szklanki płynu do namaczania i 1 łyżkę octu do blendera. Purée, dodając w razie potrzeby płyn, aż do uzyskania gładkiego, gęstego sosu. Doprawić solą i więcejwinegar, w razie potrzeby. DO AHEAD: Salsa może bemade 1 tydzień do przodu. Cover; chill.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego można spróbować to Castellroig Cava Brut. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Castellroig Cava Brut]()
Castellroig Cava Brut
Aromat białych kwiatów z nutami owoców pestkowych i lekkimi akcentami cytrusu na podniebieniu.Skład: 45% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada