Suszona Salsa Chile

Suszona Salsa Chile
Suszona Salsa Chile wymaga około 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu jabłkowego, ząbki czosnku, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Suszona Salsa Chile, Suszona Salsa Chile, oraz Suszona Salsa Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Toast chiles w dużej ciężkiej patelni overmedium ciepła, aż lekko nadmuchane i lightlydarkened po obu stronach, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z patelni; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać czosnek dosamej patelni; gotować, obracając często, aż skórkibrown w miejscach i goździki są miękkie, 10-15minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Ostudzić; obrać.
6
Chiles łodygi i połówki wzdłuż; wyrzucić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
7
Pokroić na kawałki; przenieść dośredniej miski. Przykryć wrzącą wodą; pozostawić do namoczenia, często mieszając, aż zmiękną,25-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Odcedzić chiles, rezerwując moczenie cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
9
Przełożyć chiles, czosnek, 1/2 szklanki płynu do namaczania i 1 łyżkę octu do blendera. Purée, dodając w razie potrzeby płyn, aż do uzyskania gładkiego, gęstego sosu. Doprawić solą i więcejwinegar, w razie potrzeby. DO AHEAD: Salsa może bemade 1 tydzień do przodu. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego można spróbować to Castellroig Cava Brut. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Castellroig Cava Brut
Castellroig Cava Brut
Aromat białych kwiatów z nutami owoców pestkowych i lekkimi akcentami cytrusu na podniebieniu.Skład: 45% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn