Suszona Salsa Chile

Suszona Salsa Chile
Suszona Salsa Chile może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 44 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, chiles de árbol, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Suszona Salsa Chile, Suszona Salsa Chile, oraz Wieprzowina Chile Verde z czerwoną salsą Chile.

Instrukcje

1
Toast chiles w suchym średnim patelni overhigh ciepła, obracając często, aż pachnące, ok. 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie usuwaćstopy i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
3
Umieść chiles, cebulę, czosnek, sól i 1 1/2 szklanki wody w średnim naczyniu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło isimmer, aż bardzo miękkie, 15-20 minut. Puréechile wymieszać w blenderze na gładką masę.Przecedzić do średniej miski i wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
DO AHEAD: Salsa może być wykonane 4 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Cava Mestres Reserva Brut 1312 z oceną 4.6 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn