Surówka z warzyw
Przepis na sałatkę warzywną Coleslaw można przygotować w około 15 minut . Za 58 centów za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 34 g tłuszczu i łącznie 350 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. Udaj się do sklepu i kup ocet jabłkowy, marchewki, kapustę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest idealne na Czwartego Lipca . Dobrze sprawdza się jako dodatek. Kilka osób przygotowało ten przepis i 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Indyjska surówka z kapusty , Azjatycka surówka z pieczonym łososiem i Surówka z kapusty z kolendrą i limonką .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Zamontuj w malakserze najgrubsze ostrze tnące.
Pokrój kapustę na małe kawałki i umieść poziomo w rurze podającej. Przetwarzaj partiami. Następnie zamontuj w malakserze ostrze do tarcia.
Przekrój marchewki na pół i umieść je w rurze podającej tak, aby leżały na bokach. Przetwarzaj partiami i mieszaj w misce z startą kapustą.
W średniej misce wymieszaj trzepaczką majonez, musztardę, cukier, ocet, nasiona selera, sól selerową, sól i pieprz.
Polej starte warzywa taką ilością sosu, aby je zwilżyć.
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.