Super Precel Kurczak z pikantnym miodowym sosem Dijon
Awesome Precel Chicken Tenders with Spicy Honey Dijon Sauce might be just the main course you are looking for. Jedna porcja zawiera 464 kalorie, 45g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ocet cydr, musztarda dijon, papryka chipotle w sosie adobo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Precel Coated Chicken Tenders with Honey Mustard Dipping Sauce, Serowy Precel Pieczony kurczak z sosem miodowo-musztardowym, oraz Pieczony Pikantny Kurczak Z Sosem Miodowo-Musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce, połączyć bazylia, oregano, granulowany czosnek, sól, pieprz i płatki czerwonej papryki.
Włożyć maślankę i połowę mieszanki przypraw do podwójnie wyłożonej plastikowej torebki.
Dodaj kurczaka i worek do masażu, aż dobrze pokryte. Przechowywać w lodówce 6 do 12 godzin. Rezerwa pozostała mieszanka przypraw.
Umieść migdały w plastikowej torbie. Rozbić wałkiem do ciasta lub młotkiem (płaska strona), aż mieszanina wygląda na Część szorstką posiekaną okruchy części.
Usunąć migdały i umieścić w płytkiej misce. Umieść precle w tej samej torbie i zacieru młotkiem lub wałkiem do ciasta, aż będzie wyglądać jak mieszanina dużej bułki tartej i proszku.
Dodaj do migdałów wymieszać, aby połączyć.
Na dużej patelni, wlać olej rzepakowy, aż mierzy około 1 1/2-cala wysokości na patelni.
Ciepło na wysokiej, aż olej jest gorący, ale nie palenie, temperatura, 350 stopni.
Usunąć przetargi z maślanki i pogłębić w mieszance migdałowo-precelkowej, wciskając mieszaninę do przetargów. Delikatnie dodawać przetargi, partiami, do oleju. Pamiętaj, aby nie przeciążyć patelni. Smażyć przetargi, aż będą Ciemnobrązowe, uważając, aby nie spalić, o 5 minut lub do gotowane przez.
Wyjąć i osuszyć na blasze wyłożonej stojakiem z drutu.
Podawać natychmiast z pikantnym sosem miodowym Dijon lub ogrzać w piekarniku 200 stopni F.
W małym robocie kuchennym połącz wszystkie składniki. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Kurczak w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.