Super-nadziewany omlet
Omlet Super-Stuffed przygotowuje się około 30 minut od początku do końca. Ten przepis daje 2 porcje po 624 kalorie , 35 g białka i 40 g tłuszczu każda. Za 2,0 USD za porcję przepis ten pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup mleko, bazylię, tortillę mączną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Ta ocena jest całkiem dobra. Kanapka z bagelkiem z cheddarem, szpinakiem i papryką , wiosenny omlet inspirowany Grecją i omlet z warzywami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni o średnicy 10 cali, pokrytej sprayem do smażenia, podsmaż pomidora, pieczarki, zieloną paprykę i cebulę, aż zmiękną; zdejmij patelnię i odstaw.
W małej misce wymieszaj jajka, mleko, pietruszkę, bazylię i pieprz.
Wlać na patelnię, gotować na średnim ogniu. Gdy jajka się zetną, unieść brzegi, pozwalając surowej części wypłynąć pod spód. Gdy jajka się zetną, na wierzchu położyć szpinak, plasterki sera i tortillę.
Odwróć patelnię, aby obrócić omlet; umieść omlet z powrotem na patelni, stroną tortilli do dołu.
Połóż szynkę i podsmażone warzywa na jednej stronie omletu.
Posyp 3/4 szklanki startego sera; złóż omlet na nadzienie. Przykryj i odstaw na 1-1/2 minuty lub do momentu roztopienia się sera.
Zdjąć z ognia. Posypać resztą startego sera.
Jeśli chcesz, podawaj z salsą i kwaśną śmietaną.