Sunny ' s Easy Holiday Spiral Ham
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szynki spiralnej Sunny ' s Easy Holiday. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 740 kalorii, 59G białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 147 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz przyprawy pumpkin pie, tymianek, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Sunny ' s Easy Holiday Spiral Ham, Holiday Spiral Ham, oraz Sunny ' S Holiday Pasternak Puree dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać piekarnik do 325 stopni F.
W misce, wymieszać brązowy cukier, miód, skórka pomarańczowa, 1/4 szklanki soku pomarańczowego, pumpkin Pie spice, i gałka muszkatołowa. Doprawić solą.
Rozwałkuj wystarczającą ilość folii aluminiowej, aby otoczyć szynkę i umieść szynkę w środku folii. Obierz warstwy szynki i umieść gałązkę tymianku między każdą inną warstwą spirali.
Połowę glazury zalać szynką, dzięki czemu zanurzy się w plasterkach. Ciasno owinąć szynkę w folię i umieścić na stojaku na patelni do pieczenia. Napełnij patelnię centymetrem wody i piecz w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 140 stopni F, około 20 minut na Funt.
Wlać pozostałą połowę glazury w małym rondelku na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia.
Ubijaj, aż pojawią się małe pęcherzyki, a następnie wyłącz ciepło. Glazura będzie gęstnieć, jak spoczywa.
Podnieś temperaturę piekarnika do 400 stopni F.
Wyjąć szynkę z piekarnika. Używając ostrożności i szczypiec, aby pomóc, odkleić folię aluminiową od góry, pozostawiając folię aluminiową po bokach i pod szynką, aby złapać glazurę i soki. Pozostałą glazurę posmarować na całej górze szynki i umieścić z powrotem w piekarniku odkrytym na 15 więcej minut.
Usuń i pozostaw przed krojeniem.