Sum gotowany na parze w liściach bananowca

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanego na parze Suma w liściach bananowych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 8,55 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, filety z suma, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ryba gotowana na parze w liściach bananowca, Bombaj ryba gotowana na parze w liściach bananowca, oraz Jak gotować: gotowany na parze lepki ryż i wieprzowina owinięte w liście bananowe.
Instrukcje
Odciąć i zarezerwować twarde środkowe żebro, które biegnie wzdłuż dolnej krawędzi każdego liścia za pomocą nożyc kuchennych.
Żeberka pokroić w 12-calowe paski (będziesz potrzebował
do wiązania paczek. Delikatnie pokrój liście na 8 (10-calowe) kwadraty nożycami, uważając, aby ich nie rozdzielić (możesz wyciąć kilka dodatkowych w przypadku, gdy niektóre zostaną podzielone podczas składania). Na dużej patelni z wodą delikatnie umyć placki z liści bananowca, a następnie osuszyć.
Rozgrzać olej w woku na umiarkowanym ogniu, aż będzie ciepły, około 30 sekund, następnie gotować pastę curry, stale mieszając, aż bardzo pachnący i ciemniejszy odcień, 1 do 2 minut.
Dodać bulion i sos rybny i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając.
Dodać rybę i ryż w proszku i mieszać smażyć, aż Na Zewnątrz ryby po prostu zmieni kolor na biały, 1 do 2 minut, a następnie przenieść mieszaninę do miski.
Umieść plac liści bananowca na powierzchni roboczej, a następnie umieścić 1/3 szklanki ryb curry w środku placu i posypać z niektórych plasterków liści limonki Kaffir. Złóż 2 strony liścia bananowca nad rybą, aby go zamknąć (uważaj, aby nie podzielić liścia), a następnie złóż na przeciwległe strony, tworząc pakiet. Zawiąż paczkę paskiem żebra z liścia bananowca i przenieś do płyty żaroodpornej. Zmontuj jeszcze 7 paczek w ten sam sposób, układając w 1 warstwę na płycie.
Doprowadzić 1 cal wody do wrzenia w wok wyposażony w stojak parowiec.
Przenieś płytkę z pakietami do stojaka na parę ostrożnie i parą, przykrytą pokrywką, 5 minut.
Podawać Pakiety ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
* Paczki rybne można gotować na parze 30 minut wcześniej. * Można zastąpić 8 dużych liści collard dla liści bananowca. Przyciąć łodygi równo z liśćmi, a następnie umieścić liście na kawałki folii cięte na wymiar. Kopiec ryby curry na liściach, następnie złożyć liście i owinąć paczki w folię, aby złapać wszelkie soki. Wiązane paczki zamknięte sznurkiem kuchennym do gotowania na parze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Sum można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.