Sum Czerniejący
Blackened Catfish to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 122g tłuszczu, oraz w sumie 1253 kalorii. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła złożonego, filety z sumów, szczypiorek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sum Czerniejący, Sum Czerniejący, oraz Sum Czerniejący.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W misce dodaj masło, przyprawy kreolskie, skórkę z cytryny i sok, sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać posiekany szczypiorek i odstawić na bok. Masło może być wykonane przed i schłodzone; doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzej dużą dobrze przyprawioną patelnię żeliwną lub patelnię nonstick na średnim ogniu. Linia na dole 9 przez 11-calowe naczynie do pieczenia z plasterkami cytryny i dollop połowę masła mieszanki równomiernie na cytryny.
Równomiernie pokryć obie strony każdego fileta rybnego 1 łyżką przyprawy kreolskiej. Praca w partiach, jeśli to konieczne, dodać przyprawione filety na gorącej patelni, i gotować 2 protokół z każdej strony po prostu tosty i brązowy przyprawy. Szpatułką ostrożnie umieść smażoną rybę na plasterkach cytryny z masłem w naczyniu do pieczenia.
Piec, aż ryba łatwo rozpadnie się widelcem, 12 do 15 protokół. Natychmiast wierzch każdy gorący filet łyżką masła złożonego; przenieść do podgrzewanych talerzy i udekorować kilkoma pełnymi świeżymi szczypiorkami skrzyżowanymi jak x na każdym filecie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.