Sukiyaki w amerykańskiej kuchni z "Hiroko' s American Kitchen
Sukiyaki in an American Kitchen from 'Hiroko' s American Kitchen might be just the Amerykański przepis, którego szukasz. To danie główne ma 724 kalorie, 57g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,28 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz shoyu, grzyby cremini, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kurczak Namban z amerykańskiej kuchni Hiroko, Tradycyjny duszony Daikon z amerykańskiej kuchni Hiroko, oraz California Pizza Kuchnia Kuchnia posiekana Sałatka z Herbed Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić mirin i sake w małym garnku na średnim ogniu, i doprowadzić do duszenia.
Dodaj sos sojowy, cukier, i szalotki i gotować sos 8 protokół.
Wyjąć garnek z ognia i ostudzić. Wyrzucić szalotki i dodać papryki chile. (Dodatkowy sos można przechowywać w lodówce do 6 miesięcy.)
Usunąć twardą dolną część łodyg grzybów i przeciąć grzyby na pół.
Żółtą i zieloną cukinię pokroić na 6 sztuk każda (najszersza część to 1 1/2 cala), stosując technikę rangiri.
Słodki ziemniak (skórkę) pokroić na 8 kawałków techniką rangiri.
Usuń twardą dolną część łodyg rukoli i pokrój wiązkę na pół w poprzek. Odstaw rukolę na bok.
Umieść kawałki słodkich ziemniaków i cebulę cipollini w dużym garnku z zimną wodą, aby przykryć na dużym ogniu i doprowadzić do duszenia.
Dodać grzyby i żółtą i zieloną cukinię i gotować przez 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść grzyby i cukinię na durszlak do wyschnięcia na powietrzu, podczas gdy cebula i słodkie ziemniaki nadal gotować przez 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść cebulę na durszlak, aby wysuszyć na powietrzu, podczas gdy słodkie ziemniaki nadal gotować przez 7 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść słodkie ziemniaki na durszlak i wysuszyć na powietrzu.
Wołowinę doprawić solą i pieprzem z obu stron.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu, dodać wołowinę, i gotować, aż obie strony będą złote; całkowity czas gotowania wynosi około 6 protokół.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia.
Dodaj warzywa na patelni i gotować, aż powierzchnie każdego warzywa są lekko złote.
Wyjmij patelnię z ognia, pozostawiając warzywa na patelni.
Każdy stek pokroić na 6 sztuk. Push warzywa na jedną stronę i powrót wołowiny na patelni.
Wlać sos BBC i sake na wołowinę i warzywa, i powrót patelni na średnim ogniu.
Dodaj rukolę i gotuj przez 1 do 2 minut, często polewając wołowinę i warzywa sosem. Wołowinę i warzywa podzielić między głębokie miski i służyć.