Sugar & Spice Prażone Pestki Dyni
Sugar & Spice prażone pestki dyni to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, nasiona dyni, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Nasiona Dyni Sugar & Spice, Ciepłe Pieczone Jesienne Przyprawy Pestki Dyni, oraz Słodkie i słone Prażone brązowe nasiona dyni cukrowej.
Instrukcje
Dobrze opłucz nasiona i usuń z nich jak najwięcej miąższu dyni. Niektóre małe kawałki będą przylegać, ale w ogóle nie zaszkodzą nasionom, a nawet mogą dodać trochę więcej smaku.Osuszyć ręcznikami papierowymi. Nie pozwól im całkowicie wyschnąć na ręcznikach papierowych, ponieważ mogą się przykleić!Wrzucić nasiona z masłem, cukrem i przyprawami.
Piekarnik nagrzać do 300°.
Rozłóż powlekane nasiona w płytkiej blasze do pieczenia (i linii blachy do pieczenia z folii nonstick do czyszczenia łatwiej), obracając od czasu do czasu, przez około 45 do 60 minut, lub aż ładnie rumiane i chrupiące.