Suflety Z Ciemnej Czekolady
Suflety z ciemnej czekolady to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 352 kalorie, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cukier cukierniczy, oliwę z oliwek extran, śmietanę z kamienia nazębnego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Suflety Z Gorzkiej Czekolady I Limonki, Suflety z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise, oraz Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. olej dwa 6-uncji ramekins i posypać cukrem.
Rozwałkuj cukier na boki i spód każdego ramekinu, aby całkowicie pokryć, wytrząsając nadmiar cukru.
W małej metalowej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody, rozpuść czekoladę, oliwę z oliwek i ciężką śmietanę, mieszając od czasu do czasu, aż do wymieszania.
W średniej misce ubij białka z kremem tatarskim do uzyskania miękkich szczytów.
Dodać cukier granulowany i dalej ubijać białka aż szczyty będą sztywne.
Żółtka ubić na miksturę czekoladową po kolei. Złożyć białka, trochę na raz, i zmiksować, aż będzie gładka.
Wlać do przygotowanych ramekinów.
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia i piec, aż suflety wzrosną, około 15 minut.
Podawać natychmiast z cukrem cukierniczym i świeżymi jagodami jako dekoracją.