Suflety czekoladowe z sosem granatowym
Suflety czekoladowe z sosem granat może być tylko dodatek szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką wodę, skrobię kukurydzianą, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym, Suflety Z Białej Czekolady Z Sosem Malinowym, oraz Podwójny suflet czekoladowy z ciepłym sosem Krówkowym.
Instrukcje
Aby przygotować suflet, posmaruj 6 (8-uncji) ramekinów sprayem do gotowania; posyp 1/2 łyżeczki cukru.
W średnim rondlu połączyć mleko, 1/2 szklanki cukru, kakao, mąkę i sól. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, aż lekko zgęstnieje (około 1 minuty); zdjąć z ognia.
Dodajemy czekoladowe chipsy, waniliowe i ziele angielskie, ciągle mieszając; lekko ostudzić.
Żółtka umieścić w dużej misce. Stopniowo dodawać mieszaninę czekoladową do żółtek, stale mieszając trzepaczką.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanych ramekin.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 20 minut lub do puffy i ustawić.
Aby przygotować sos, umieść sok, 1/4 szklanki wody i 2 łyżeczki cukru w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut.
Ubij razem 1 łyżkę wody i skrobię kukurydzianą w małej misce, aby utworzyć zawiesinę.
Do mieszanki soku dodać zawiesinę i Likier. Gotować 2 minuty lub aż mieszanina jest lekko syropy.
Mżawka nad sufletami czekoladowymi.