Suflety Czekoladowe
Suflety Czekoladowe mogą być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 7 osobom. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 7 g białka i 9 g tłuszczu. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz pod ręką granulat kawy, brązowy cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Suflety czekoladowe, suflety czekoladowe i suflety czekoladowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Spryskaj siedem 10 uncji. naczynia do sufletu ze sprayem do gotowania.
Posyp 1 łyżeczką cukru do każdego naczynia, przechylając, aby pokryć dno i boki; odłożyć na bok.
W rondlu wymieszaj 1/3 szklanki cukru, brązowy cukier, mąkę, kakao i granulki kawy. Mieszaj wodę, aż się zmiesza. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę (masa będzie gęsta).
Zdjąć z ognia. Mieszaj czekoladę, aż się rozpuści. Niewielką ilość gorącego nadzienia wmieszać do żółtek; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Białka jaj należy pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. W misce ubić białka na pianę.
Dodaj krem z kamienia nazębnego; ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana. Delikatnie zmieszaj jedną czwartą masy z białek z masą czekoladową; dodać pozostałą mieszaninę białek.
Łyżką nakładać ciasto na przygotowane dania.
Piec w temperaturze 325°C przez 25-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianych stojakach. Posyp cukrem cukierniczym. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetne opcje do sufletu czekoladowego. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.