Suflety Cytrynowo-Ricotta
Suflet cytrynowo-Ricotta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 702 kalorie, 23G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cukru granulowanego, soli koszernej, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Suflet Ricotta Waniliowy, Musztarda i rozmaryn Grillowany stelaż z jagnięciny w mini Marscapone & Ricotta suflet bazyliowy, oraz Suflet Cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło cztery 10-uncji ramekin i pyłu obficie z cukru granulowanego.
W średnim rondlu doprowadzić zmiękczone masło, wodę i 1/2 łyżeczki soli do wrzenia.
Zdjąć z ognia i wymieszać z mąką na raz. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż ciasto się połączy, o 2 protokół.
Ciasto przełożyć do miski stojącego miksera wyposażonego w łopatkę. Beat ze średnią prędkością przez 10 sekund.
Dodać żółtka po kolei; dobrze ubić między dodatkami.
Dodać skórkę z cytryny i sok i kremowy Ricotta i ubić z dużą prędkością, aż bardzo gładkie i kremowe, skrobanie dół miski od czasu do czasu.
Przełożyć do dużej miski.
Umyć i wysuszyć miskę miksera.
Dodać białka, śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę soli. Za pomocą trzepaczki ubijaj białka ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj 1 szklankę cukru granulowanego w cienkim strumieniu i ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, około 2 minut. Delikatnie złóż białka do ciasta ricotta, aż nie pozostaną smugi.
Łyżka mieszanki suflet do ramekiny. Uruchom ostrze noża na górze, aby był na poziomie, a następnie uruchomić kciukiem wokół wewnętrznej obręczy, aby pomóc suflety rise równomiernie.
Suflety piec na środku piekarnika przez 35-40 minut lub do momentu, aż będzie jędrny, wyrośnięty i głęboko złocisty na wierzchu.
Ostudzić przez 15 minut. Blaty odkurzyć cukrem cukierniczym i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.