Suflet ze świeżej kukurydzy z boczkiem i Franche
Suflet ze świeżej kukurydzy z boczkiem i Comté to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Suflet AU Comté, Suflet z kukurydzy i boczku, oraz Omlet Boczkowy Z Serem Comte I Pietruszką.
Instrukcje
Obficie masło 1 1/2-quart sufl danie i pokryć go z parmezanem. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać sól i kukurydzę i gotować na dużym ogniu tylko do miękkości, o 5 protokół.
Tymczasem, na małej patelni, gotować boczek na dużym ogniu przez 1 minutę, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż rumiane, o 5 minut dłużej.
Za pomocą szczypiec przenieś kukurydzę na talerz.
Spuścić wodę i zwrócić rondel do pieca.
Pokrój ziarna kukurydzy z kolb; powinieneś mieć 2 1/2 szklanki. Włożyć 2 szklanki ziaren do rondla i dodać mleko. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż mleko zmniejszy się o jedną trzecią, o 5 protokół.
Przenieść kukurydzę i mleko do blendera i puree, aż będzie bardzo gładka. Przecier zeskrobać do dużej miski i wymieszać z boczkiem i pozostałą 1/2 szklanki ziaren kukurydzy. Lekko doprawić solą i pieprzem, wymieszać z żółtkami, żółtkami i tymiankiem. Przykryć folią i ostudzić do temperatury pokojowej.
W dużej misce ze stali nierdzewnej, za pomocą miksera elektrycznego, ubij białka ze szczyptą soli z dużą prędkością, aż utrzymają mocne szczyty. Wymieszaj jedną trzecią białek w bazie kukurydzy, aby ją rozjaśnić, a następnie delikatnie złóż pozostałe białka, aż zostaną zmiksowane. Zeskrobać mieszaninę do przygotowanego suflet naczynia i piec przez 45 minut, lub aż ładnie rumiane i lekko jiggly w środku.