Suflet ze szpinakiem i parmezanem

Suflet ze szpinakiem i parmezanem
Suflety ze szpinakiem i parmezanem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 153 kalorie, 13g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Mieszanka białek, żółtek, mielonej gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Suflet Szpinakowo-Parmezanowy, Suflet szpinakowo-parmezanowy, oraz Suflet Szpinakowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Płaszcz 4 (6-uncji) ramekins sprayem do gotowania; posypać równomiernie bułką tartą, przechylając i obracając naczynia, aby całkowicie pokryć boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Lekko pokryć patelnię sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać szpinak; gotować przez 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie, stale podrzucając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
5
Umieść szpinak w durszlaku; odstawić 5 minut. Wycisnąć nadmiar płynu ze szpinaku. Grubo posiekać szpinak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Połącz 2/3 szklanki mleka i kolejne 4 składniki (przez czarny pieprz) w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotować przez 2 minuty lub aż mieszanina będzie gęsta i bąbelkowa, stale mieszając. Wymieszać łyżkę do dużej miski i odstawić na 10 minut. Wymieszać ze szpinakiem, serem i żółtkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
żółtko Jajażółtko Jaja
SzpinakSzpinak
SerSer
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
W dużej misce połącz białka i śmietanę z kamienia nazębnego i odstaw w temperaturze pokojowej na 15 minut. Ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się średnie szczyty (nie przegrzewaj). Delikatnie wymieszaj jedną czwartą białek do mieszanki szpinaku i delikatnie złóż pozostałe białka. Delikatnie łyżka mieszanki do przygotowanych potraw. Ostro stuknij naczynia 2 lub 3 razy na blacie do poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Umieść naczynia na rozgrzanej blasze do pieczenia; zwróć blachę do piekarnika 425. Natychmiast zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350; piec suflety w temperaturze 350 przez 21 minut lub do puffy i złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W57 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn