Suflet Z Pigwy Calvados Crêpe
Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 381 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, masło, białka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy, Wózki Boczne Calvados, oraz Ostrygi Z Calvadosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem wszystkie składniki crêpe, aż będą gładkie, następnie schłodzić, przykryć, 30 minut.
Połącz wodę, cukier, skórkę i szczyptę soli w 3-ćwiartkowym ciężkim rondlu i gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać pigwę i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż owoce są bardzo miękkie, ale nie rozpada się, 1 do 1 1/4 godziny. Odrzuć skórkę.
Lekko szczotkować 8-do 9-calowy nonstick patelni z masłem, a następnie podgrzewać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Trzymając patelnię off ciepła, wlać skąpe 1/4 ciasto Cup, natychmiast przechylając i obracając patelnię do pokrycia dna. (Jeśli ciasto ustawia przed patelnia jest pokryta, zmniejszyć ciepło nieznacznie.) Powrót patelni do ciepła i gotować crêpe aż tylko ustawić i złoty wokół krawędzi, 10 do 15 sekund. Brzeg naleśnika poluzować za pomocą żaroodpornej gumowej szpatułki, a następnie przenieść naleśnik na talerz.
Szczotka patelnia z więcej masła i zrobić 3 więcej naleśniki w ten sam sposób, układając naleśniki na talerzu.
Odmierz 3/4 szklanki gotowanych owoców łyżką szczelinową i 3 łyżkami syropu do gotowania (resztę rezerwy w rondlu), następnie przecier w robocie kuchennym z wanilią i 1 łyżką Calvados, aż będzie gładka.
Pozostałe owoce z zarezerwowanego syropu przełożyć łyżką szczelinową do miski.
Wlać syrop przez sito o drobnych oczkach do innej miski, a następnie powrócić do rondla i gotować, aż zmniejszy się do około 1/2 szklanki, 8 do 12 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny i pozostałą łyżką Calvados i ostudzić.
Odmierz 3/4 szklanki zarezerwowanych owoców, a następnie posiekaj i odstaw na bok. Pozostałe owoce wymieszać do zredukowanego syropu i odstawić osobno.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Dodaj granulowany cukier w wolnym strumieniu, ubijając i ubijaj ze średnią prędkością, aż białka po prostu utrzymają sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią białek do przecieru z pigwy, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie. Delikatnie złożyć posiekane owoce.
Spód naleśników posmaruj roztopionym masłem i umieść na płytkiej patelni o wymiarach 15 na 10 cali (około połowa każdego naleśnika zawiśnie). Podziel miksturę sufletową między naleśniki, rozłóż ją na środku i rozłóż na połowę każdego naleśnika. Delikatnie złóż drugą połowę każdego naleśnika na nadzieniu, aby spocząć na wierzchu.
Piec, aż nadzienie jest dmuchany, zestaw, i blady Złoty w miejscach, 10 do 12 protokół.
Naleśniki wsypać cukrem cukierniczym i podawać natychmiast z zastrzeżoną pigwą i syropem.
* Naleśniki można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.* Gotowana pigwa w syropie i przecieru z pigwy poprawi kolor, jeśli zostanie wykonana co najmniej 1 dzień wcześniej i może być wykonana 5 dni wcześniej. Schłodzić gotowaną pigwę w syropie całkowicie, odsłoniętą, następnie schłodzić, przykryć. Jeśli to możliwe, przecier z pigwy zrobić co najmniej 1 dzień po kłusownictwie (aby poprawić kolor pigwy) i schłodzić, przykryć.