Suflet Z Gorącą Czekoladą
Suflet z gorącej czekolady to bezglutenowe napój. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 249 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru granulowanego, cukru granulowanego, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gorąca czekolada i tosty Marshmallow garnki de Creme, Suflety z ciemnej czekolady z sosem espresso-czekoladowym, oraz Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmarować 1 1/2-ćwiartkowe danie suflet sprayem do gotowania; posypać 1 łyżką cukru granulowanego. Odstawić danie na bok.
W małym rondlu połącz mleko, 1/4 szklanki cukru granulowanego, skrobię kukurydzianą, granulki kawy rozpuszczalnej i sól, stale mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 2 minut), ciągle mieszając.
Dodaj wanilię i czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 3 łyżki brązowego cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanego Suflera.
Piec w 375 przez 25 minut lub do puffy i ustawić.
Podawać natychmiast posypane lodami.