Suflet Malinowo-Czekoladowy
Suflety malinowo-czekoladowe mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 186 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.18 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, maliny, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Suflety Z Białej Czekolady Z Sosem Malinowym, Suflet Malinowy, oraz Suflet Malinowy Podwójny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryć 6 (6-uncji) ramekinów lub kubków z kremem w sprayu do gotowania. 2 1/2 łyżki cukru równomiernie podzielić na 6 ramekinów i obrócić, aby pokryć wnętrze ramekinów cukrem.
Połączyć 6 łyżek mleka i malin w blenderze lub robocie; proces do gładkiej. Mieszankę malin przecedzić przez sito nad dużą miską, naciskając tylną łyżką, aby usunąć jak najwięcej płynu. Wyrzucać ciała stałe na sito.
Do mieszanki malin dodajemy żółtka; mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkiej masy.
Połączyć pozostałe 2 łyżki mleka i skrobi kukurydzianej, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej do mieszanki malin; dobrze wymieszać.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę malin; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Złożyć w czekoladzie tylko do połączenia. Łyżką do 6 przygotowanych ramekinów i umieścić ramekiny na blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 14 minut lub do suflety są dmuchane i lekko rumiane.