Suflet Grand Marnier

Suflet Grand Marnier
Suflety Grand Marnier mogą być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ciasteczka amaretti, grand marnier, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Gorące Suflety Grand Marnier, Suflety Grand Marnier dla dwojga, oraz Grand Marnier dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Obficie masło ramekins i płaszcz z cukrem, nokautując nadmiar. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce, wymieszać razem 4 łyżki masła i mąki do postaci pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
3
W drugiej małej misce wymieszać Grand Marnier i syrop cukrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
4
Dodać ciasteczka, podrzucając lekko do herbu, i niech namoczyć podczas przygotowywania pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
5
Przełożyć mleko do dużego rondla. Podziel 1/2 fasoli wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona na mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj fasolę. Ustawić na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
7
Zdjąć z ognia i ubić w mieszance maślano-mącznej. Powrót do umiarkowanego ciepła i gotować, ubijając konsekwentnie, aż zgęstnieje i gładka, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wyjąć z ognia i ubić w żółtkach i 1 białku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Przełożyć bazę sufletową do dużej miski i wyrzucić fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
10
W drugiej dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostałe 4 białka, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubić w 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
11
Ubić 1/4 ubitego białka do bazy sufletowej, aby rozjaśnić. Delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Łyżka 1/2 ciasta do ramekins, napełniania każdej połowie. (Alternatywnie, łyżka ciasto w dużym worku ciasta i rury do ramekins.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Przenieś 2 nasączone ciasteczka do każdego ramekina. Top z pozostałym cieście. Ułóż ramekiny co najmniej 1 1/2 cala od siebie w dużej patelni do pieczenia i dodaj wystarczająco dużo gorącej wody do patelni, aby osiągnąć 2/3 boków ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Piec suflety, aż nadmuchane i złoty, 20 do 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś ramekiny do stojaka. Przesiej cukier cukierniczy, a następnie przenieś ramekiny na talerze deserowe. Z 2 widelcami, otworzyć środek każdego suflet i wlać trochę crème anglaise do otwarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
16
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn