Suflet Grand Marnier
Suflety Grand Marnier mogą być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ciasteczka amaretti, grand marnier, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Gorące Suflety Grand Marnier, Suflety Grand Marnier dla dwojga, oraz Grand Marnier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Obficie masło ramekins i płaszcz z cukrem, nokautując nadmiar. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
W małej misce, wymieszać razem 4 łyżki masła i mąki do postaci pasty.
W drugiej małej misce wymieszać Grand Marnier i syrop cukrowy.
Dodać ciasteczka, podrzucając lekko do herbu, i niech namoczyć podczas przygotowywania pozostałych składników.
Przełożyć mleko do dużego rondla. Podziel 1/2 fasoli wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona na mleko.
Dodaj fasolę. Ustawić na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i ubić w mieszance maślano-mącznej. Powrót do umiarkowanego ciepła i gotować, ubijając konsekwentnie, aż zgęstnieje i gładka, o 2 protokół.
Wyjąć z ognia i ubić w żółtkach i 1 białku.
Przełożyć bazę sufletową do dużej miski i wyrzucić fasolę wanilii.
W drugiej dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostałe 4 białka, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubić w 1/2 szklanki cukru.
Ubić 1/4 ubitego białka do bazy sufletowej, aby rozjaśnić. Delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Łyżka 1/2 ciasta do ramekins, napełniania każdej połowie. (Alternatywnie, łyżka ciasto w dużym worku ciasta i rury do ramekins.)
Przenieś 2 nasączone ciasteczka do każdego ramekina. Top z pozostałym cieście. Ułóż ramekiny co najmniej 1 1/2 cala od siebie w dużej patelni do pieczenia i dodaj wystarczająco dużo gorącej wody do patelni, aby osiągnąć 2/3 boków ramekinów.
Piec suflety, aż nadmuchane i złoty, 20 do 25 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś ramekiny do stojaka. Przesiej cukier cukierniczy, a następnie przenieś ramekiny na talerze deserowe. Z 2 widelcami, otworzyć środek każdego suflet i wlać trochę crème anglaise do otwarcia.