Suflet Cytrynowy
Suflet cytrynowy to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 121 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli, sok z cytryny, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Suflet Cytrynowy, Suflet Cytrynowy, oraz Suflet Cytrynowy.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do najniższej możliwej pozycji. Rozgrzej piekarnik do 40
Tłuszcz 8 (6-uncja) ramekins, i kurz lekko z 2 łyżki cukru; przechowywać w lodówce na blasze do pieczenia, aż będzie gotowy do użycia.
Mleko oparzyć i skórkę z cytryny na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Z mikserem elektrycznym, ubić pozostałe 1/2 szklanki cukru i 2 żółtka w dużej misce 3 do 4 minut lub do lekkiego i puszystego, skrobanie w dół strony miski kilka razy. (Wyrzucić trzecie żółtko.) Stopniowo wymieszać w mące aż do wymieszania, skrobanie w dół strony miski.
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny jaj i dokładnie wymieszać.
Dodać sok z cytryny i sól; umieścić mieszaninę z powrotem na małym ogniu (lub w podwójnym kotle), i gotować, stale mieszając, o 3 protokół lub aż gęsty i kremowy.
Zdjąć z ognia i całkowicie schłodzić. (Możesz przygotować przepis do tego punktu do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed gotowaniem.)
Ubij białka ze śmietaną tatarską w osobnej misce ze średnią prędkością przez około 10 sekund. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i pokonaj 1 do 2 minut lub do miękkich szczytów. (Nie przegryzaj; jeśli białka wydają się suche i ziarniste, są przegryzane.)
Wymieszaj około 1/4 białek do schłodzonej mieszaniny jaj, aby ją rozjaśnić. Delikatnie złóż pozostałe białka, używając gumowej szpatułki, aż do włączenia. Nie przesadzaj.
Mieszankę delikatnie wlać do przygotowanych Pucharów sufletowych na brzeg. Aby pomóc suflety prawidłowo wstać, uruchomić palcem wokół krawędzi naczynia do wycierania krawędzi.
Piec w 400 przez 10 minut; zmniejszyć ogień do 350, i nadal piec 4 minuty lub aż Na zewnątrz jest ustawiony i środek jest lekko luźne, gdy wstrząśnięty i suflet wzniósł się nad naczyniem. Posypać cukrem pudrem i podawać od razu.