Succotash-Zapiekanka Cheddar z chrupiącym boczkiem
Succotash-Cheddar zapiekanka z chrupiącym boczkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 306 kalorii, 14g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ziarna kukurydzy, sól, okrągłe krakersy maślane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zdrowa zapiekanka ze słodkich ziemniaków z chrupiącą polewą owsianą, Cheddar, boczek i naleśnik jabłkowy polewa, oraz Zapiekanka kukurydziana Cheddar z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować fasolkę lima we wrzącej wodzie 5 minut lub do crisp-tender; odcedzić.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Dodać cebulę, papryka, 1/4 łyżeczka soli, i czosnek do kapiących na patelni; gotować 4 protokół lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać fasolę lima i kukurydzę.
Umieść mąkę w małej misce; stopniowo dodaj 1/3 szklanki mleka, mieszając trzepaczką, aby utworzyć zawiesinę.
Dodaj zawiesinę, pozostałe 1/4 łyżeczka soli, Pozostałe 1 szklanka mleka, i czarny pieprz do mieszaniny kukurydzy; gotować na średnim ogniu 2 1/2 minut lub aż gęste i bąbelki.
Dodaj ser; mieszaj, aż ser się rozpuści. Łyżka do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Posypać okruchami krakersów i boczkiem.
Piec w 375 przez 20 minut lub do lekko rumiane na górze i bąbelkami wokół krawędzi.