Strudel Jabłkowy
Strudel jabłkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 327 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Za $1.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Mieszanka ciasta filo, sosu karmelowego, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy obejmują Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Strudel Jabłkowy Ii, oraz Strudel Jabłkowy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Wlej rum na rodzynki i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 25 sekund, aby uzyskać pulchne rodzynki (odstaw na 10 minut).
W dużej misce wymieszaj jabłka, sok z cytryny, cynamon, cukier i pulchne rodzynki.
W średniej misce wymieszaj olej i białka, dobrze je wymieszaj.
Umieść 1 arkusz filo na powierzchni roboczej i lekko posmaruj mieszanką oleju z białkiem jajka.
Posyp po 1 łyżce cukru, panko i migdałów, a następnie posyp kolejną warstwą Filo i powtórz proces cztery razy.
Umieść ostatni arkusz filo na wierzchu mieszanki cukru i posmaruj go mieszanką oleju z białkiem jajka, ale nie posyp więcej cukru, panko i migdałów.
Umieść mieszankę jabłek na dolnej 1/3 stosu filo, pozostawiając 2-calową obwódkę. Delikatnie podnieś dolną krawędź stosu filo, aby przykryć nadzienie, a następnie złóż boczne krawędzie. Kontynuuj zwijanie stosu od siebie, aż wypełnienie zostanie całkowicie uszczelnione, a szew znajdzie się na dole.
Przełóż na wyłożoną blachę do pieczenia, posmaruj wierzch mieszanką olejowo-jajeczną i posyp jeszcze 1 łyżką cukru.
Wstawić do piekarnika i piec 30 minut.