Strona główna-filety z łososia wędzone mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 698 kalorii, 31g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, zrębki dymne z drewna olchowego, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 52%. Podobne przepisy to Filety Z Łososia, Filety Z Łososia Canadiana, oraz Gotowane Filety Z Łososia.
Instrukcje
1
Wymieszać pierwsze 4 składniki w dużej misce, aż oba cukry rozpuścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać łososia, skórkę do góry, do solanki, naciskając, aby zanurzyć. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Solanka
3
Usunąć łososia z solanki; wyrzucić solankę. Łososia opłucz pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Solanka
Woda
4
Ułóż łososia, skórą w dół, na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
5
Odstawić, aż góra będzie sucha w dotyku (nie klepać na sucho), około 1 godziny.
6
Przygotować grilla (średnio-na małym ogniu). Używając 2 warstw folii, wykonaj prostokąt folii 12 x 10 cali z 1-calowymi bokami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
7
Umieścić 3 szklanki wiórów dymnych na folii prostokąta. Ustawić na węglu 5 minut przed grillowaniem łososia. Umieść stojak na grilla co najmniej 6 cali nad brykietem. Umieść otwory wentylacyjne na grillu tak, aby wióry paliły się i Brykiety, ale nie paliły się.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Frytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
8
Używając 3 warstw folii, wykonaj kolejny prostokąt folii 12 x 10 cali z 1-calowymi bokami. Używając szpikulca, przebić 6 otworów równomiernie na dnie prostokąta. Ułóż łososia, skórkę w dół, na prostokącie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Folia Aluminiowa
9
Łososia umieścić na folii na grillu. Przykryć; gotować, aż łosoś będzie twardy w dotyku i szkliwić formy nad łososiem, dodając więcej wiórów dymnych do grilla, jeśli to konieczne, 30 minut do 1 godziny, w zależności od ciepła z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Frytki
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
Folia Aluminiowa
10
Usuń łososia z folii, pozostawiając skórę na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
11
Łososia przełożyć na półmisek; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.