Stracotto (pieczeń garnkowa) z borowikami

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Stracotto (pieczeń garnkowa) z borowikami może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 57 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, rozmaryn, borowiki grzyby, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kurczak Z Borowikami, Kremowa Fettuccine z borowikami, oraz Risotto z borowikami i Mascarpone.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wołowinę osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić solą i pieprzem. W ciężkim 6-kwartowym garnku lub holenderskim piekarniku podgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać wołowinę i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 12 protokół.
Usunąć wołowinę i odstawić.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj pozostały olej i cebulę. Gotować, mieszając często, do miękkości, o 8 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę, aż aromatyczny.
Dodaj wino i zeskrobać brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni z drewnianą łyżką. Wymieszać bulion i grzyby. Powrót wołowiny do garnka i doprowadzić płyn do wrzenia. Przykryć garnek i przenieść do piekarnika. Gotować, aż wołowina jest przetargu widłowego, o 3 godziny, obracając wołowinę w połowie i dodając więcej bulionu wołowego, w razie potrzeby.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia. Namiot z folią i odstawić na 15 minut. W międzyczasie łyżkę nadmiaru tłuszczu z wierzchu soków z patelni. Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiksuj soki z patelni i warzywa na gładką masę.
Dodać rozmaryn i tymianek. Doprowadzić do sosu na wolnym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pokroić wołowinę na 1-calowe kawałki i umieścić na półmisku. Łyżka trochę sosu nad mięsem i podawać pozostały sos na boku.