Stożek-oli
Stożek-oli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 72 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 223 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, cukier cukierniczy, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasta Z Rożkiem Lodowym, Lody Stożkowe Smakołyki, oraz Tort Lodowy Stożek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ricottę przełożyć na sito o drobnej siatce ustawione nad miską. Przechowywać w lodówce 30 minut do drenażu.
Przenieść ricottę do dużej miski.
Dodać serek śmietankowy, cukier cukierniczy, ekstrakty waniliowe i migdałowe oraz skórkę pomarańczową i ubić mikserem, aż będzie gładka i puszysta, około 1 minuty. Złożyć w 3 łyżki posiekanej czekolady. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż gruby i zimny, co najmniej 1 godzinę.
Przenieść mieszaninę ricotty do zamykanej plastikowej torby. Snip off jeden róg i rury mieszaniny do stożków. Delikatnie wciśnij pozostałą czekoladę i pistacje do mieszanki ricotta. Stożki odkurzyć cukrem cukierniczym.