Stos tortilli czosnkowo-cebulowej

Stos tortilli czosnkowo-cebulowej
Tortilla czosnkowo-cebulowa może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 10 g białka i 34 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Ten przepis z Foodnetwork ma 45 fanów. Jeśli masz pod ręką ocet balsamiczny, pieczony czosnek, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 16 godzin i 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak stos tortilli czosnkowo-cebulowej, tortilla czosnkowo-cebulowa i tortilla czosnkowo-cebulowa.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Włóż czosnek na patelnię, podgrzej na małym ogniu z odrobiną oliwy z oliwek i smaż, aż czosnek się zgniecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta
Parmezan, Do PosypaniaParmezan, Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
3
W międzyczasie na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej olej rzepakowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
4
Dodaj cebulę i smaż, aż lekko się zrumieni, ale nie nazbyt ciemno, około 5 minut, regularnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
5
Dodaj masło i cukier i gotuj, aż cebula całkowicie się zarumieni, od 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2-3/4 Szklanki Szybko Gotujących Się Płatków Owsianych2-3/4 Szklanki Szybko Gotujących Się Płatków Owsianych
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
Puszki) Niesłodzone Kawałki AnanasaPuszki) Niesłodzone Kawałki Ananasa
6
Dodajemy prażony czosnek, parmezan, majonez, kolendrę oraz sól i pieprz do smaku i mieszamy do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę DziczyznaPokrojona W Kostkę Dziczyzna
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
6 Do 8 Kromek Chleba, Usuń Skórkę6 Do 8 Kromek Chleba, Usuń Skórkę
KolendraKolendra
Cienkie Plasterki Prosciutto W JulienneCienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
7
Zdejmij z ognia, przełóż do średniej miski i odstaw do ostygnięcia. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
8
Zarezerwuj jedną trzecią mieszanki w lodówce, aby wykorzystać ją do przygotowania sosu. Równomiernie rozprowadź pozostałą mieszaninę na wierzchu 11 tortilli. Ułóż tortille jedna na drugiej, a na wierzch połóż pozostałą tortillę. Zawiń stos tortilli w folię i wstaw do lodówki na 12 do 24 godzin, aby stwardniała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Pokroić Wzdłuż W Cienkie PlasterkiOgórek Pokroić Wzdłuż W Cienkie Plasterki
Syrop Czekoladowy, Polewa Karmelowa, Bita Polewa I Dodatkowo Pokruszone Ciasteczka Imbirowe OpcjonalnieSyrop Czekoladowy, Polewa Karmelowa, Bita Polewa I Dodatkowo Pokruszone Ciasteczka Imbirowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
10
Pokrój stos na 16 klinów. Za pomocą szczypiec grilluj każdy klin po naciętych bokach, aż się rozgrzeje i pojawią się ślady grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
SzczypceSzczypce
11
Wymieszaj zarezerwowaną mieszankę cebuli z octem balsamicznym, aby uzyskać sos; doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
12
Podawaj kotlety z sosem do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn