Stopione Czekoladowe Ciasta Espresso
Stopione czekoladowe ciasta Espresso mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 8G białka, oraz 44g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, mielony cynamon, lody waniliowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, American Cakes-Stopione Ciasta Czekoladowe, oraz Roztopione Ciasta Czekoladowe.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 232°. dno i boki tłuszczu 6 (6-oz) kubki kremu z masłem; posypać kakao.
Miejsce na patelni 15x10x1 cala.
W rondlu 2-quart, roztopić czekoladę i 3/4 szklanki masła na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w proszku espresso, wanilię i cynamon.
W dużej misce, ubić jajka i cukier puder z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mieszaninę czekolady, ubijając na niskiej prędkości, a następnie stopniowo dodawać mieszankę Bisquick, ubijając aż do wymieszania. Podziel ciasto równomiernie między kubki kremu.
Piec 10 do 12 minut lub aż boki są ustawione i centra są nadal miękkie (Topy będą dmuchane i lekko popękane).
Podawać w filiżankach, lub unmold przed podaniem, uruchomić mały nóż lub metalową szpatułkę wzdłuż boków ciast poluzować. Natychmiast umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad każdą filiżanką; obróć talerz i filiżankę i usuń filiżankę.
W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.
Podawać na ciepło z lodami.