Stir-Fry Z Brukselki
Smażenie brukselki wymaga ok. 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.39 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jeśli masz przyprawiony ocet ryżowy, wodę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wołowina i brukselka Stir Fry, Stir-fry z kiełkami wołowiny i Brukseli, oraz Wołowina i brukselka Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać na średnim ogniu i dodać czosnek i zieloną cebulę; wymieszać i gotować przez minutę.
Dodać brukselkę, obracając je ścięte stronie w dół. Gotować, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Dodaj czerwoną paprykę, grzyby i kukurydzę, i dobrze wymieszać.
Dodać wodę i mirin i przykryć szczelnie. Zmniejszyć ogień i gotować, aż brukselka są miękkie, ale nie przesadzone, o 5 protokół. (
W razie potrzeby dodaj trochę więcej wody.)
Zdjąć pokrywę i dodać sos sojowy i ocet ryżowy. Gotować i mieszać przez około minutę.
Dodaj więcej sosu sojowego lub octu ryżowego do smaku i podawać na gorąco.