Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszonym Czerwonym boczkiem, kremową polentą z szałwią i pancettą
Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszony Czerwony Chard, kremowa Polenta z szałwią i Pancetta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, koncentrat soku żurawinowego, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Stelaż jagnięcy z sosem Mandarynkowo-Chile, Halibut ze świeżą kukurydzą, porem, pancettą i szałwią na kremowej Polencie, oraz Stelaż z jagnięciną z Chardą Szwajcarską dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej i piekarnika do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. Grilluj jagnięcinę na dużym ogniu przez 2 lub 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Przenieść do blachy do pieczenia lub brojlerów i umieścić w gorącym piekarniku. Gotować 12 do 15 minut, do 130 stopni F na termometrze do mięsa na rzadkie, 155 Na Dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Żółty Cukier I Różne Posypki
4
Pozostawić mięso na 5 do 10 minut przed podaniem, aby soki się redystrybuowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby Umożliwić
5
Dla chard, rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj olej i cebulę i saute przez 2 protokół. Następnie dodać zieleninę w pęczki, aż zwiędną wystarczająco, aby zmieścić się na patelni.
Dodać bulion warzywny i rodzynki. Doprawić zieleninę solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj 10 do 15 minut, aż warzywa będą miękkie i nie będą już gorzkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Zieloni
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Koncentrat soku żurawinowego, skórkę mandarynki i sok umieścić w małym rondlu i gotować razem na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzić i wrócić do pan. W międzyczasie żurawinę i wywar z kurczaka połączyć w misce. Przykryć i włączyć kuchenkę mikrofalową na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku żurawinowego
(wątroba I Szyja Usunięte)
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Mandarynka
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Biały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Odstawić na 10 minut, aby odtworzyć żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
10
W przypadku polenty podgrzej średni rondel na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
11
Dodać olej i pancetta. Brązowy pancetta minutę lub 2 i wyjąć z patelni na papierowy ręcznik wyłożony talerz. Powrót patelni do ciepła i doprowadzić 3 szklanki wywaru z kurczaka do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
2 Duże Szczypty Garam Masala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodaj polentę i stale mieszaj, aż masa mieszaniny, 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
13
Wyjąć polentę z ognia i wymieszać z szałwią, masłem, kawałkami pancetty i doprawić solą i pieprzem. Zachowaj szczypiorek do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Duże Szczypty Garam Masala
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
14
Żurawinę i wywar rozgrzać do bańki i wyjąć z pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
15
Aby służyć, pozwolić 1/2 rack jagnięciny na osobę. Oddzielić kotlety na 1 lub 2 żeberka i polać sosem żurawinowo-mandarynkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak Baranek
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Mandarynka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
16
Podawać z szałwią i polentą pancetta udekorowaną szczypiorkiem i duszonym czerwonym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
2 Duże Szczypty Garam Masala
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm