Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszonym Czerwonym boczkiem, kremową polentą z szałwią i pancettą

Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszonym Czerwonym boczkiem, kremową polentą z szałwią i pancettą
Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszony Czerwony Chard, kremowa Polenta z szałwią i Pancetta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, koncentrat soku żurawinowego, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Stelaż jagnięcy z sosem Mandarynkowo-Chile, Halibut ze świeżą kukurydzą, porem, pancettą i szałwią na kremowej Polencie, oraz Stelaż z jagnięciną z Chardą Szwajcarską dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej i piekarnika do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. Grilluj jagnięcinę na dużym ogniu przez 2 lub 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Przenieść do blachy do pieczenia lub brojlerów i umieścić w gorącym piekarniku. Gotować 12 do 15 minut, do 130 stopni F na termometrze do mięsa na rzadkie, 155 Na Dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Pozostawić mięso na 5 do 10 minut przed podaniem, aby soki się redystrybuowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Dla chard, rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj olej i cebulę i saute przez 2 protokół. Następnie dodać zieleninę w pęczki, aż zwiędną wystarczająco, aby zmieścić się na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać bulion warzywny i rodzynki. Doprawić zieleninę solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj 10 do 15 minut, aż warzywa będą miękkie i nie będą już gorzkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
ZieloniZieloni
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Koncentrat soku żurawinowego, skórkę mandarynki i sok umieścić w małym rondlu i gotować razem na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzić i wrócić do pan. W międzyczasie żurawinę i wywar z kurczaka połączyć w misce. Przykryć i włączyć kuchenkę mikrofalową na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku żurawinowegoKoncentrat Soku żurawinowego
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
MandarynkaMandarynka
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Odstawić na 10 minut, aby odtworzyć żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
10
W przypadku polenty podgrzej średni rondel na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Dodać olej i pancetta. Brązowy pancetta minutę lub 2 i wyjąć z patelni na papierowy ręcznik wyłożony talerz. Powrót patelni do ciepła i doprowadzić 3 szklanki wywaru z kurczaka do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodaj polentę i stale mieszaj, aż masa mieszaniny, 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
13
Wyjąć polentę z ognia i wymieszać z szałwią, masłem, kawałkami pancetty i doprawić solą i pieprzem. Zachowaj szczypiorek do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
14
Żurawinę i wywar rozgrzać do bańki i wyjąć z pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
15
Aby służyć, pozwolić 1/2 rack jagnięciny na osobę. Oddzielić kotlety na 1 lub 2 żeberka i polać sosem żurawinowo-mandarynkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
MandarynkaMandarynka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
16
Podawać z szałwią i polentą pancetta udekorowaną szczypiorkiem i duszonym czerwonym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników grahammasło pokrojone na małe kawałkimasło pokrojone na małe kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)10ostrza świeży szczypiorek, pokrojony lub drobno posiekanyostrza świeży szczypiorek, pokrojony lub drobno posiekany4trochę posiekanej cukiniiGruba sól i świeżo zmielony pieprzGruba sól i świeżo zmielony pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoncentrat soku żurawinowego, dostępny w puszkach i butelkachkoncentrat soku żurawinowego, dostępny w puszkach i butelkach2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście szałwii, 3 gałązkiposiekane świeże liście szałwii, 3 gałązki2handfuls4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych2jagnięcina, poprosić rzeźnika, aby przyciąć i francuski, około 2 3/4 do 3 funtów ogółemjagnięcina, poprosić rzeźnika, aby przyciąć i francuski, około 2 3/4 do 3 funtów ogółem1warzywo (np. szpinak)świeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowa1porcja startego parmezanuoliwa z oliwek extra virgin, 1 obrót patelnioliwa z oliwek extra virgin, 1 obrót patelni4trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia1małecebula posiekanacebula posiekana42 łyżki roztopionego masłapancetta, dostępna w delikatesach, pokrojona jak boczek, posiekanapancetta, dostępna w delikatesach, pokrojona jak boczek, posiekana4trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszona słodzona żurawina, kilka garści (zalecane:suszona słodzona żurawina, kilka garści (zalecane:1Średnia żółta cebula, posiekanaoczyszczony, grubo posiekany Czerwony boczniak szwajcarski, wydajność 1 dużego pęczkaoczyszczony, grubo posiekany Czerwony boczniak szwajcarski, wydajność 1 dużego pęczka4mandarynki, skórki i soki owocowemandarynki, skórki i soki owocowe2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszybkie gotowanie polenta, dostępne na włoskich potrawach lub specjalnościach rynkuszybkie gotowanie polenta, dostępne na włoskich potrawach lub specjalnościach rynku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn