Stelaż jagnięcy z sosem Mandarynkowo-Chile
Stelaż jagnięcy z sosem Mandarynkowo-Chile jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 1800 kalorii, 95g białka, oraz 151 g tłuszczu. Na 8,33 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Mieszanka 1 łyżeczka drobno startej skórki mandarynki, masło, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, oraz Stelaż Jagnięcy Z Sosem Miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni, rozgrzać olej roślinny, aż się połysk. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem.
Dodać jagnięcinę na patelni, strona tłuszczu w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bogato rumiane, o 3 protokół. Obrócić bok tłuszczu jagnięcego i gotować przez 2 minuty dłużej.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz stelaż przez około 20 minut, aż do natychmiastowego odczytu termometru umieszczonego na środku mięsa rejestruje 125 dla średnio rzadkiego mięsa.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 minut.
Wyrzucić tłuszcz na patelni.
Dodaj skórkę mandarynki i sok i chile na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż sok zostanie zmniejszona o połowę, o 2 protokół.
Dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się o jedną czwartą, około 1 minuty.
Wyjąć patelnię z ognia i zawirować w maśle, 1 łyżka stołowa na raz. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Jagnięcinę pokroić w kotlety i ułożyć na rozgrzanych talerzach. Łyżkę sosu na jagnięcinę i podawać.