Steki z łososia pieczone w piekarniku z czerwonymi ziemniakami

Pieczone w piekarniku steki z łososia z czerwonymi ziemniakami to danie główne bezglutenowe, bezmleczne, zgodne z zasadami FODMAP i Whole 30. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 4,21 USD za porcję przepis ten pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 388 kalorii , 37 g białka i 15 g tłuszczu . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Walentynki . Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup chili w proszku, gałązki kolendry, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 81% . Ta ocena jest spektakularna. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , steki z pieczonego kalafiora parmezanem i burgery z łososia z aioli z pieczonej czerwonej papryki .
Instrukcje
Wyszoruj ziemniaki i przekrój każdy na pół. W 9-x13-calowej patelni wymieszaj ziemniaki z 2 łyżeczkami oleju, a następnie obróć ziemniaki przekrojoną stroną do góry.
Piec w piekarniku nagrzanym do 425 stopni przez 10 minut. Obrócić ziemniaki przeciętą stroną do dołu i piec, aż będą prawie miękkie po nakłuciu, około 10 minut dłużej.
W międzyczasie obieraczką do warzyw obierz skórkę (tylko pomarańczową część) z pomarańczy. Posiekaj skórkę. W małej misce wymieszaj skórkę, pozostałe 2 łyżeczki oleju, oregano, kmin, chili w proszku, posiekaną kolendrę i pieprz.
Łososia opłucz i osusz. Natrzyj mieszanką przyprawową przecięte boki ryby.
Przesuń ziemniaki na boki patelni. Ułóż steki z łososia w jednej warstwie na środku patelni.
Piecz, aż łosoś stanie się nieprzezroczysty, ale nadal będzie wyglądał na wilgotny w najgrubszej części (naciąć, aby sprawdzić), przez 8 do 10 minut.
Podczas pieczenia łososia, za pomocą małego, ostrego noża odetnij błonę z pomarańczy; wyrzuć.
Przetnij przestrzeń między błonami, aby uwolnić cząstki owocu; usuń wszelkie pestki.
Przełóż steki z łososia na ciepłe talerze i dodaj równe porcje ziemniaków.
Udekoruj cząstkami pomarańczy i gałązkami kolendry.