Steki Z Wędzonego Paska
Steki z wędzonego paska to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 27g białka, oraz 14g tłuszczu. Jeśli masz pieprz, czosnek w proszku, steki z polędwicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Specjalne Steki Strip, Steki Santa Fe Strip, oraz Steki Z Pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 30 minut; odcedzić.
Połączyć pieprz, czosnek w proszku, sól, i musztarda, i pocierać równomiernie po obu stronach steków.
Umieścić powlekane steki w dużej plastikowej torbie zip-top; dodać sos Worcestershire. Uszczelnij i wstrząśnij, aby pokryć. Marynować w lodówce 30 minut.
Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do niskiego poziomu i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Utrzymuj temperaturę na poziomie 200 do 22
Rozgrzać dużą, ciężką patelnię na dużym ogniu.
Wyjmij steki z worka i wyrzuć marynatę. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj steki na patelnię; gotować 1 1/2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Ułożyć zrębki na rozgrzanych węglach.
Umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej na nieogrzewanej stronie grilla.
Wlać 2 szklanki wody na patelni. Pokryj stojak grillowy sprayem do gotowania i umieść na grillu.
Umieść steki na stojaku grillowym nad patelnią foliową po nieogrzewanej stronie. Zamknąć pokrywkę; gotować 1 godzinę i 15 minut lub do momentu włożenia termometru do steku 145 (średnio Rzadki) lub do pożądanego stopnia doness.
Wyjąć steki z grilla; przykryć i odstawić 5 minut.
Steki pokroić w cienkie plastry.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.