Steki z tuńczyka zapiekane z cytrusowym sosem sojowym

Pieczone steki z tuńczyka z cytrusowym sosem sojowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 246 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, cukier, mirin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane z cytrusowym sosem sojowym, Steki z tuńczyka pieczone w sosie z czerwonej papryki, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondelku, połączyć sos sojowy, mirin, szalotka, jalapeo, sok pomarańczowy, Skórka z cytryny i sok, cukier i kolendra. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół. Odcedzić SOS.
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej, aż się połysk. Tuńczyka doprawić solą i pieprzem. Gotować na dużym ogniu przez 1 minutę na stronę.
Przełożyć tuńczyka na półmisek i pozostawić na 1 minutę; grubo pokroić i podawać z sosem.