Steki z ostrza wieprzowego z sałatką z Nduja i miodem i rukolą
Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.09 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka rukoli dla niemowląt, oliwy z oliwek, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Blade steki z pieczarkami, Miso Sezam Grillowane Steki Blade, oraz Steki Chuck Blade z sosem ziołowo-winnym.
Instrukcje
Połącz 3 szklanki wody, 6 łyżek grubychsól i cukier w szklance 15 x 10 x 2-calowy bakingdish. Mieszaj do rozpuszczenia soli i cukru.
Placepork steki w solance w naczyniu do pieczenia. Coverand chill co najmniej 2 godziny i do 4 godzin.
Wyjąć steki wieprzowe z solanki; osuszyć.
Posmaruj obie strony steków 1 łyżką stołowąolej; posyp grubą solą i pieprzem.
Ruszt grzewczy na średnim ogniu, aż doprawie palenia.
Umieść steki na patelni i ugotuj 3 minuty. Steki obrócić na patelni; natychmiast top każdy stek z ndujaslices, dzieląc równo. Gotować, aż wieprzowina zostanie ugotowana, o 3 minuty dłużej (nduja zmięknie).
Przełożyć steki na talerz, nduja na bok. Łyżka 1/2 łyżki miodu na każdej.
Wrzucić rukolę, ser, sok z cytryny I2 łyżki oleju w misce. Sałatka sezonowa z chrupką solą i pieprzem; podawać ze stekami.
Mocne czerwone wino byłoby wspaniałe z wieprzowiną. Quinta daGarrida 2007 Vinho Tinto (Portugalia, 11 USD) to dobry wybór.