Steki z antrykotu duszone z pieczarkami i cebulą oraz sosem porter

Steki z antrykotu duszone z pieczarkami i cebulą oraz sosem porter
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Rump Steaks Braised with Mushrooms and Onions and Porter Sauce. Ten przepis daje 6 porcji z 652 kaloriami , 57 g białka i 33 g tłuszczu każda. Za 5,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką porter, olej z pestek winogron, melasę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 72% , to danie jest solidne. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , dziki ryż z boczkiem, pieczarkami i zieloną cebulką oraz steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową .

Instrukcje

1
Dopraw steki z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(rodzaj Grzybów Do Wyboru)(rodzaj Grzybów Do Wyboru)
8 Uncji Portera (ciemnego Piwa)8 Uncji Portera (ciemnego Piwa)
2
Rozgrzej 1/8 szklanki oleju rzepakowego w dużej patelni do smażenia na średnio-wysokim ogniu. Obtocz steki w mące i potrząśnij, aby usunąć nadmiar. Obsmaż steki z obu stron, wyjmij z patelni i odłóż na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porter (ciemne Piwo)Porter (ciemne Piwo)
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj pozostałą 1/8 szklanki oleju rzepakowego do tej samej patelni i smaż cebulę i pieczarki, aż cebula stanie się przezroczysta, około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj bulion z kurczaka lub wołowiny, piwo porter, melasę, tymianek, ostry sos i liście laurowe do mieszanki cebuli/grzybów. Zmniejsz ogień do małego i włóż steki z powrotem do patelni. Gotuj pod przykryciem przez co najmniej 2 godziny. Steki z polędwicy są twardym mięsem i wymagają powolnego gotowania (duszenia). Możesz przełożyć składniki do wolnowaru w celu przeprowadzenia tego procesu. Gdy steki będą miękkie po nakłuciu widelcem, przełóż je na półmisek w ciepłe miejsce. Płyn w patelni powinien w dużym stopniu odparować, wzmacniając smak. W razie potrzeby zwiększ ogień, aby zredukować i zagęścić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
PorterPorter
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj masło i śmietanę lub kwaśną śmietanę, aby dokończyć sos, po czym polej steki sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Udekoruj świeżym posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn